Luotettavat hammashoitopalvelut Lahdessa

Lue lisää suuhygienistipalveluista

DentHouse tarjoaa monipuoliset hammashoitopalvelut Lahdessa. Hammashoidon palveluihimme kuuluvat muun muassa hellävaraiset sekä huolelliset paikkaushoidot, juurihoidot, hampaiden poistot, suukirurgiset toimenpiteet ja erilaiset oikomishoidot. Henkilökuntaamme kuuluu kokeneita erikoishammaslääkäreitä ja hammaslääkäreitä, jotka hoitavat yksilöllisesti, turvallisesti ja tarkasti kaikenikäisiä potilaita. Hammaslääkäriasemamme ei kuulu mihinkään ketjuun.

 

Anna meidän pitää suusi terveydestä huolta! Ota rohkeasti yhteyttä numeroon 03 751 1000 ja kysy lisää!

Varma ja turvallinen hammashoito

Hammashoidon palveluihimme kuuluvat:

 • Suun ja hampaiden tarkastukset

 • Paikkaushoidot

 • Juurihoidot

 • Purentafysiologiset hoidot

 • Esteettiset hoidot

 • Kirurgiset hoidot

 • Implantit

 • Protetiikka

 • Iensairauksien hoito

 • Oikominen

 • Uniapnea.

Hampaiden paikkauksessa käytämme yleisimmin valolla kovetettuja yhdistelmämuoveja. Myös keraaminen täyte on erinomainen vaihtoehto. Tässä tapauksessa hammas hiotaan ja siitä otetaan jäljennös. Laboratorio valmistaa keraamisen täytteen, joka sementoidaan paikalleen. Yhteistyölaboratorioitamme ovat Horelli ja Loisto Lahdesta.

 

Jos reikä on niin syvä, että normaalipaikkaus ei riitä, hammas on juurihoidettava. Myös voimakkaasta purennasta johtuva hampaan kuolio voi aiheuttaa juurihoidon tarpeen. Käytämme viimeisimpiä hoitotekniikoita, ja teemme juurihoidot koneellisesti kofferdam-suojauksessa. Juurihoito vaatii kahdesta kolmeen hoitokertaa.

 

Jos paikkaus tai juurihoito eivät voi pelastaa hammasta, vaihtoehdoksi jää yleensä hampaan poisto. Me teemme myös hampaiden poistot kokemuksella. Tule tarkastukseen, niin voimme arvioida tilanteesi.

Purentafysiologiset hoidot

Elämme nykyisin kiireistä elämää ja joskus reagoimme siihen puremalla hampaita tiukasti yhteen. Aikuiset eivät yleensä narskuta hampaita, kuten lapset. Kova pureminen saa aikaan hampaiden kulumista, purennan muuttumista sekä erilaisia niska- ja päänsärkyjä. Hoitona käytetään purentakiskoa, joka valmistetaan laboratoriossa omien hampaiden muotin mukaan. Purentakisko valmistetaan yleensä ylähampaisiin ja sitä käytetään öisin.

Esteettiset hoidot

Pelkkä perushammashoito ei riitä kaikille. Halutaan kaunis valkoinen hammasrivi ja sen saamiseen on useita eri mahdollisuuksia.

Joissain tapauksissa riittää hampaiden puhdistus hammaskivestä ja värjäytymistä. Joskus tarvitaan hampaiden valkaisu ja etualueen värjäytyneiden paikkojen vaihto.

Näiden lisäksi voidaan käyttää laminaatteja, jolloin hiotun hampaan pinnalle liimataan ohut posliinipinta. Oikomishoito on yksi vaihtoehto ja myös silta- ja implanttiprotetiikkaa käytetään esteettisissä korjauksissa.

Kirurgiset hoidot

Normaali hampaan poisto ei ole aina mahdollista ja varsinkin alaleuan viisaudenhampaat tuottavat usein ongelmia, jolloin poisto tehdään kirurgisesti.

Joskus löytyy puhkeamattomia hampaita ja esimerkiksi ennen oikomishoitoa hampaita paljastetaan.

 

Klinikallamme suukirurgia hoidetaan kivuttomasti, steriilisti ja turvallisesti. Tarpeen vaatiessa potilas voidaan esilääkitä tai nukuttaa.

Implanttihoito

Puuttuvan hampaan tai hampaiden tilalle keinojuuri eli implantti on tätä päivää. Implantteja voidaan laittaa lähes kaikille potilaille.

Suu- ja leukakirurgi konsultoi potilaan ja ottaa tarvittavat röntgenkuvat oikean implantin valitsemiseksi.

Seuraavalla hoitokäynnillä implantti asennetaan ja luutumisaika on yleensä 2–3 kuukautta.

Implantteina käytämme STRAUMANN-implanttia, joista meillä on kokemusta jo yli 60 vuoden ajalta.

Implantin päälle laboratorio valmistaa hammaskruunun. Yhteistyölaboratoriona käytämme  Horellia  Lahdesta.

Proteettiset hoidot

Puuttuvia hampaita korvataan erilaisin proteettisin ratkaisuin.

Kiinteät vaihtoehdot tuntuvat enemmän omilta hampailta. SILTA on erittäin hyvä vaihtoehto, mikäli implanttihoito ei onnistu. Siltaprotetiikassa hiotaan vierekkäisiä hampaita ja niiden varaan sementoidaan yhtenäinen blokki, joka on omien hampaiden muotoinen ja värinen.

OSAPROTEESI on vaihtoehto, mikäli puuttuvia hampaita on runsaasti ja implantti- ja siltaprotetiikka ovat liian kalliita. Osaproteesit ovat aina irroitettavia.

KOKOPROTEESI korvaa kaikki hampaat ja sen voi teettää suoraan erikoishammasteknikolla.

Oikomishoito

Kuten olemme katukuvasta nähneet, oikomishoito ei ole pelkästään lasten ja nuorten juttu.

Hampaita oiotaan esteettisistä, toiminnallisista ja/tai purennallisista syistä. Lopputulokseen on huomioitu aina sekä toiminnallisuus että esteettisyys.

Oikomishoitoa tehdään perinteisillä kiinteillä kojeilla tai kalvotekniikalla.

Mikäli omassa hampaistossasi on jotain mikä häiritsee, varaa aika oikomiskonsultaatioon.

Uniapnean hoito

Kärsitkö kuorsauksesta tai onko sinulla todettu uniapnea? Kumpaakin voidaan hoitaa kiskoilla ja osalla potilaista ylipainehengityslaite eli CPAP-laite korvata kiskoilla. Kiskoja on helppo käyttää työmatkoilla tai retkiolosuhteissa.

Soita ja kysy lisää, erikoishammaslääkärimme Riikka Puustinen on erikoistunut uniapneahoitoihin.

Tehokas iensairauksien hoito

Kärsitkö jatkuvista ientulehduksista? Suuhygienistimme voivat helpottaa ja parantaa lieviä ientulehduksia muun muassa hammaskiven poistolla ja tehokkailla kotihoito-ohjeilla. Pitkälle edenneet ientulehdukset voivat kuitenkin vaatia laajempaa hoitoa. Voimme selvittää, onko kyse esimerkiksi iensairaudesta eli parodontiitista.


Iensairauksien syy etsitään tarvittaessa laajemmilla tutkimuksilla, kuten röntgenkuvilla ja bakteeriviljelyillä. Hoitosuunnitelma tehdään tulosten perusteella.


Iensairauksien hoito on usein pitkäkestoista. Kun sairaus on saatu hallintaan, määritämme yksilölliset kontrollivälit. Niitä noudattamalla ja oikealla kotihoidolla sairauden kanssa voi elää oireetonta elämää.

Soita ja varaa aikasi!

Löydät meidät osoitteesta:

DentHouse

 Rautatienkatu 19 A, 5. krs, Lanun aukio

15110 Lahti

  03 751 1000

 denthouse@denthouse.fi

Aukioloajat:

Maanantai - Tiistai 08:00 - 16:00

Keskiviikko - Torstai 08:00 - 18:00

Perjantai 08:00 - 15:00

La–su suljettu

Otamme varauksia vastaan vain puhelimitse numerossa 03 751 1000.

Puhelinajanvarauksen aukioloajat:

Maanantai - Torstai 08:00 - 18:00

Perjantai 08:00 - 15:00

Tervetuloa!